Trending

Bylinné tinktury bez alkoholu


Tinktury, někdy nazývané bylinné kapky jsou nejsilnější formou užívání bylin. To ví asi každý, kdo se o bylinky jen trochu zajímá.
Jedná se o bylinky vyluhované v alkoholu. Čím je alkohol silnější, tím bývá tinktura kvalitnější. (toto není stoprocentně pravda, ale většinou to tak je)

Co ale dělat, když z nějakých důvodů nemůžu alkohol, třeba mám nemocná játra.
Mám se vzdát pozitivních účinků bylinných tinktur?
Nebo mám o tyto účinky ošidit své malé děti?


Naštěstí existuje řešení:

Tinktury bez alkoholu.
Také se nazývají AF tinktury (alcohol free).


Tinktury, které vyvinul pan Špicl a které vyrábí jeho firma Salvia Paradise patří mezi nejkvalitnější bezalkoholové tinktury na světě. Jsou vyráběny unikátní metodou několikanásobné extrakce a obsah účinných bylinných látek v těchto tinkturách je stejný jako v klasických lihových tinkturách.
Jako snad jediné AF tinktury na světě (aspoň o jiných nevím) mají pětiletou záruční dobu. Běžná záruka AF tinktur jiných výrobců je maximálně dva roky.
K této dlouhé záruce údajně dospěli v Salvii Paradise náhodou. Našli ve firmě pozapomenuté vzorky z počátků výroby a jen ze zvědavosti je nechali otestovat v nezávislé laboratoři. A zjistili, že po 6 letech mají bylinky v tinktuře stejnou účinnost jako na začátku.

U výrobců klasických alkoholových tinktur se často dočtete různé triky jak se alkoholu v tinktuře zbavit, popřípadě bagatelizují množství alkoholu, které dostanete do těla. Není důvod užívat alkoholové tinktury a odstraňovat z nich alkohol nebo spoléhat na to, že malé množství alkoholu neublíží.

Naše rada tedy zní:


Můžete-li alkohol, nepůsobí vám zdravotní problémy, klidně užívejte lihové tinktury, třeba od brněnské firmy Green Idea, známější pod obchodní značkou TOPVET.
Většinou bývají levnější než bezalkoholové (jejich výroba je snažší a levnější)

V případě, že alkohol nemůžete nebo nechcete, jsou zde naše unikátní bezalkoholové tinktury.

A rada na závěr:

V žádném případě nedávejte alkoholové (lihové) tinktury dětem mladším 8 měsíců!



 








Okomentovat

Novější Starší